Weekend West- Vlaanderen deel 2 . Wandeling op de Kemmelberg.

19 / 02 / 2021

Vanuit Ieper zijn we doorgereden naar het Heuvelland . Daar hebben we onze auto geparkeerd aan de Kemmelberg. Deze berg is bekend van de ronde van Vlaanderen en het veldrijden. We hadden er ons op voorzien om onze wandelschoenen mee te nemen, en geloof mij , als je daar aan je tocht begint heb je ze echt wel nodig. Je komt veel plaatsen tegen waar het wel heel drassig is. En de schoenen hebben het geweten 😊.

Je kan daar een weg volgen met pijlen, het kemmelberg wandelpad. Deze is 8 km lang en volgt een lus , zodat je netjes terug bij je auto aankomt.

Onderweg kan je genieten van geweldige vergezichten. Ze zijn echt wel adembenemend mooi.

Ook aan de kinderen is er hier en daar gedacht en vindt je wat speelterreinen waar zich tijdens het wandelen kunnen uitleven.

Wij komen hier zeker en vast nog eens terug. Maar ben je niet goed te been, of ben je met een kinderbuggy, dan is het zeker niet te doen. Want je gaat snel vast zitten door moeilijk begaanbare wegen.

Na 6 km kwamen aan de kemmelberg zelf aan met beruchte kinderkopjes. Daar zag je ook nog een prachtig monument. We er hebben er dan ook even stil gehouden.

Je komt onderweg ook mooie uitgehouwen beeldwerkjes tegen. Maar het mooiste was voor mij persoonlijk toch de laatste. Ik ben gek van uilen en deze was prachtig gemaakt. ❤🦉.

Voor je terug aan de parking komt , kom je voorbij kasteel en gemeentehuis ” de Warande ” ( 1925 ) . Deze is onlangs gerestaureerd.

Al bij al , een absolute aanrader. 😉🤗.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: