Een zonnige zondag- namiddag, wandeling in het bos Zevenbergen in Ranst .

28 / 02 / 2021

Honden zijn welkom aan de leiband. Een goede stapschoen is zeker voldoende en het is goed toegankelijk voor wandelwagens.
Deze folders vindt je aan de start , recht tegenover het kasteel.

Je start de wandeling eigenlijk aan de Sint – Pancratius kerk in het centrum van Ranst. Daar kan je ook heel gemakkelijk je auto parkeren.

Het is een laat – gotische kerk die van oorsprong teruggaat naar de 15de eeuw.
Op 22 maart 1854 is deze kerk afgebrand , toen er brand uitbrak in de nabijgelegen boerderij. De torenspits werd vernield, alle muren, hoewel zwaar beschadigd bleven bewaard.
De kerk is geklasseerd als erfgoed.

Voor de natuurpunt – wandeling volg je de paaltjes met de rode vierkantjes, de wandeling wijst zichzelf uit over een afstand van 4 km.

Aan het begin van het bos kom je links kasteel Zevenbergen tegen, deze dateert ook uit de 15de eeuw en was oorspronkelijk in het bezit van de familie van Zevenbergen. Het kasteel is geklasseerd als erfgoed.

Op het domein naast het kasteel zijn er gallowaykoeien die we deze keer niet te zien kregen, maar deze worden ook verzorgd door vrijwilligers van natuurpunt.

Schuin tegenover het kasteel vindt je een prachtige Lourdesgrot. Deze dateert van 1952 en is gerenoveerd in 2005.

In het zevenbergenbos bos kan je verschillende wandelingen volgen. Iets kortere, maar zeker ook een langere voor wie er klaar voor is 😉.

Het zevenbergenbos is groot genoeg om te genieten van het mooie dat je tegenkomt , ook nu tijdens de coronatijden wordt je niet overrompeld door een massa volk. Geniet van de prachtige streek 🤗.

Aan de kinderen is ook gedacht, je kan de theaterwandeling ” de vos in het bos ” volgen . De fragmenten kan je scannen met een QR scanner op je smartphone. Het verhaal zelf hou ik geheim 😉, deze mag je zelf gaan ontdekken.

Veel plezier in deze pracht omgeving. 🤗🤗.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: