Bremweide – Ertbrugge …. Een stuk groen in een stedelijke omgeving.

07/03/2021

We zijn onze wandeling vandaag op 2 km van onze deur gaan zoeken . De bremweide en Ertbrugge is een stuk groen dat in Deurne start en ons op onze wandeling van een 6-tal kilometer in een lus tot bijna tegen Wijnegem brengt.

We parkeren onze auto op de parking van ” den Antwerp, ploeg van ’t stad “, waar onze wandeling begint.

Voor de voetballiefhebbers, deze club werd opgericht in 1880 en speelt in de kleuren rood en wit . In 2019 zijn ze begonnen met de afbraak van de oude gedeelten en vorig jaar was het nieuwe stadion een feit. Na de verbouwingen is de capaciteit van het stadion zodanig veranderd, dat ze nu tot de top 4 behoren van grootste stadions binnen de eerste klasse.

We starten onze wandeling naast het stadion en komen uit in ons eerste gedeelte ” de bremweide “. Deze is 33 hectare groot en is ontworpen in 1970. De uitgestrekte graslanden worden omringt door golvende bosranden. De wandelaar kan hier gaan en staan waar hij wil over het uitgestrekt domein. Je vindt er ook een groot afgebakend terrein dat dient als hondenweide.

Zoals je in op de foto’s kan zien , is de bosrand vooral een wandeling met bergjes en tussen de bomen, maar mensen met een kinderwagen kunnen goed weg op het vlakke terrein.
Ook aan de kinderen is gedacht. Op de bremweide is een prachtig speellandschap gebouwd, waar ze zich geweldig kunnen uitleven.

Wanneer we overstappen van de bremweide naar het domein Ertbrugge, steek je eerst een vrij drukke baan over.

Ertbrugge is 40 hectare groot, je doorkruist er verschillende landschappen, van weilanden tot bos en dreven. De 600 meter lange lindendreef, de boze dreef genaamd, is uitzonderlijk waardevol.

Hier en daar kom je ook knappe bouwwerken tegen , voor de kids is het ook een geweldig speelterrein.

Op onze terugweg kwamen we voorbij deze wel heel sociale gallowaykoeien 😊

Op het domein bevindt zich ook het Ertbrugge kasteel. Deze vindt zijn oorsprong terug in het 13de eeuws ” Goed te Soene “. In 1544 werd voor het eerst de benaming ” Eertbrugge “gebruikt. Hoe het kasteel er nu bij staat dateert het uit 1800. In 2000 werd het volledig gerenoveerd. Tot vorig jaar stond het kasteel te koop met als vraagprijs 4.950.000 € en heeft nu een nieuwe eigenaar gevonden.

Ertbrugge en bremweide vormen een onderdeel van landschapspark Voorkempen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: