Rond het donkmeer in Berlare .

01 / 05 / 2021

Als je met de auto komt , kan je deze parkeren aan de donklaan. Daar zijn verschillende parkeerterreinen waar je je auto kwijt kan , vlakbij het meer.   De wandeling rond het meer is ongeveer 5 km .

Het donkmeer heeft een wateroppervlakte van circa 86 hectare en is één van de grootste meren van Vlaanderen. Dertig hectare van het gebied is beschermd natuurreservaat.  Het wordt beheerd door de vzw Durme.

Aan het donkmeer bevindt zich ook een prachtig infogebouw waar je bijvoorbeeld ook terecht kan voor de plaatselijke minigolf.

Verder kan je als recreatie ook terecht voor het huren van een motorbootje, waterfiets of roeiboot.

Iets voorbij het infogebouw zijn ze een heuse natuurspeeltuin aan het bouwen.

Je moet er wel rekening meehouden dat  je een tweetal keer een stukje langs de baan komt, voor je terug in het reservaat zit.                                                 Maar dat weegt niet op tegen het feit dat je kort daarna een stukje letterlijk over het water stapt via de aangelegde dijk.

Daarna geniet je nog een stukje van het omliggende landschap.

Op een gegeven moment kom je aan een klein wit huisje dat vroeger dienst deed voor de wacht. Er staat ook een beddenbak in , waar de wacht van dienst dan kon slapen.

Naast het huisje kom je bij de historische eendenkooi. Het is van oorsprong een plek waar in het wild levende eenden werden gevangen voor consumptie. Deze wordt momenteel gerestaureerd voor andere doeleinden.

Een beetje voorbij de eendenkooi zie je aan de linkerkant het recreatiedomein Nieuwdonk met een zwemvijver die open is van 1 juli tot 15 september.

Het donkmeer is een paradijs voor wandelaars, fietsers, vissers , zwemmers …. met andere woorden levensgenieters !!

⚘🌷🌼🌻🦆🐥🦋🐞🐛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: