Een mooie zoektocht in Averbode.

13 / 06 / 2021

Via een boekje dat vorige week bij Libelle zat met familie – uitjes , kwamen we terecht bij de zoektocht in Averbode. Je kan deze kopen in de abdijwinkel voor 15 euro, en dit voor een groep van max. 4 personen. Wat aan dit pakketje leuk is, is dat je na je wandeling voor iedereen nog een plaatselijke lekkernij mag kiezen. En geloof mij , lekker was het 😊.

De winkel bevindt zich achter de abdij, waar je ook de parking vindt om je wagen een plek te geven.

De stichting van deze prachtige abdij wordt gesitueerd in 1134. De kloostergemeenschap bestaat uit Nobertijnen. In de beginjaren leefden ze hier van de landbouw. In 1499 werden de kerk en het abdijgebouw door een blikseminslag zwaar beschadigd. Tussen 1664 en 1672 werd een nieuwe abdijkerk in barokstijl gebouwd. In de kerk staat alleszins een prachtig altaar gewijd aan Norbertus. Om de hele geschiedenis van deze abdij te lezen , ga ik toch doorverwijzen naar Wikipedia, want dat is heel wat !! Het zomaar overschrijven om hier te kopiΓ«ren vind ik persoonlijk zonde, dan valt de eer van de abdij weg. Maar aangezien de abdij nu nog steeds een geweldig bedrijf is als kaasmakerij, broodbakkerij en bierbrouwerij maakt dat het een bruisende plaats is.

Bij de eerste opdracht van de zoektocht kon je deze drie bomen bewonderen waar super veel naambordjes aan werden bevestigd. Al vond ik daar spijtig genoeg niet echt de betekenis van. Wie weet, met nog wat extra opzoekwerk.

De wandeling bracht ons langs prachtige wandelpaden, en hier en daar moest je toch je beste fysiek boven halen, want het is een bos met vele hoogtes en laagtes. Welke vraagjes we moesten oplossen in het pakketje hou ik achterwege. Ik zou zeggen, als je deze trip wil doen, passeer dan echt langs de abdijwinkel. Geniet nu vooral van wat we onderweg tegen kwamen πŸ€—πŸ˜‰.

Op het volgende stukje, kreeg ik letterlijk een muzikaal nostalgisch gevoel. We zijn hier ook even blijven staan. Als ik nu zeg ” we all stand together “, dan kan je je misschien al voorstellen welk geluid dat je daar in volle ornaat hoort. 🐸🐸.

Ook wie zoals ik kan genieten van adembenemende vergezichten tijdens je wandeling, kan hier heel erg zijn hartje ophalen ❀.

Het is een fijn bos, waar je buiten deze zoektocht nog een aantal wandelknooppunten kan volgen. Ook deze zijn verkrijgbaar in de abdijwinkel.

Na de zoektocht zijn we eerst iets gaan drinken in ” het moment “. En deze brasserie wil ik nu echt bestoefen. De brasserie staat onder toezicht van ” Met Sense “. Deze koepel zorgt ervoor dat mensen die door omstandigheden verder staan van de arbeidsmarkt, mits ondersteuning, een kans tot werk krijgen, ( bijvoorbeeld, mensen met een beperking). Ze krijgen alle kansen om zich daar ten volle te ontwikkelen en hun dromen waar te maken. Je vindt binnen het Antwerpse verschillende buurtrestaurants die werken onder deze koepel. Ondanks de mooie uitstraling die “het moment ” biedt is het enorm betaalbaar om ter plaatse iets te nuttigen. Je vindt elk buurtrestaurant terug op http://www.metsense.be.

Naast de abdij ligt ook nog een park, het Maria – park. Ik was in de eerste instantie foto’s beginnen trekken van de prachtbeelden die je daar tegenkomt. Tot we een bord zagen dat het verboden was om foto’s te nemen , omdat je je bevindt op ” Heilige grond ” 😱. Dan moet je dit uiteraard respecteren. Buiten degene die ik onderaan plaats, ga ik jullie dus de rest onthouden.

Ik zou zeggen, als je de kans hebt. Ga hier zeker eens genieten. πŸ€—

2 gedachten over “Een mooie zoektocht in Averbode.

  1. Van een ‘Wauw’ log gesproken Jessy, super knap beschrijving van een dagje Averbode abdij en bijhorende kerk die echt monumentaal prachtig is qua geschiedenis en interieur.
    Zeker ook de omgeving is een grote troef voor wandelaars, natuurliefhebbers en fotografen, en jij bewijst met je betoverende foto’s dat het is eindeloos mooi is.
    Het was alsof ik met jullie mee wandelde, zo intens prachtig.

    Mooie zondagavond

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: