Vielsalm

04 / 07 / 2021

Door de drukte van de laatste paar weken op school was het even rustiger met onze wandelingen. Maar sinds zaterdag zijn we op vakantie in onze eigen Ardennen. Wat doet het deugd om de drukte even te ontvluchten en te genieten van de rust. Het feit dat het niet echt zomerweer is nemen we erbij.

Zelf zitten we in Samree ( een gehucht van La Roche – en – Ardenne. Maar gisteren hebben we een uitstapje gedaan naar Vielsalm.

Vielsalm is een kleine gemeente in de provincie Luxemburg met een 7500 inwoners. Het wordt uitgesproken als Vjelsalm en de naam dateert uit de Romeinse tijd . Het betekent oude Salm naar de gelijknamige rivier.

We starten aan de kerk Saint Gengoux . Deze was verwoest tijdens de tweede wereldoorlog , en ze werd heropgebouwd in 1956.

Van hieruit heb je al een mooi zicht op het Lac des Doyards .

We gaan een stukje door de hoofdstraat van het dorp, waar je al mooie plekjes passeert.

Aan de rechterkant van de straat kom je een trap tegen die je recht naar het meer leidt.

Je komt hier uit op een pergola die via een bruggetje echt midden in het water ligt. En wat voor een prachtzicht heb je van op deze pergola šŸ„°.

Het Lac des Doyards oogt langs alle kanten prachtig.

Aan de beide zijden van het meer volgt de rivier De Salm. De rivier heeft een monding in Ambleve bij het drielandenpunt.

De eerste uitstap was alvast prachtig en geslaagd. šŸ¤—

3 gedachten over “Vielsalm

  1. Dan hebben jullie een heel mooie streek uitgezocht om het mooi in de Ardennen te ontdekken, en daarbij hoort zeker Vielsalm. Maar Samree is een heel gekend om zijn langlaufpistes zover ik me nog herinner vanuit de tijd deze sport een liefhebberij was met vrienden.

    Genoten heb ik van de prachtige foto’s, het Titanic gevoel dat je ervaarde met je zoon, de schitterende weerspiegelingen in het water, de mooie vergezichten. Knap om lezen dat het weer erbij genomen wordt voor wat het is, veranderen kan men toch niet.

    Een zeer interessante site voor wandelingen in de buurt van Samree; https://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/belgie/waals-gewest/samree

    Wens jullie nog een heel aangenaam verblijf toe met plukjes zon en goed weer.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: